Kan man få moderskänslor för något annat än djur?

Nu har jag sommarlov. Jag har inget att göra förutom att läsa böcker och hänga. Det är så bra. Kom hem från Frankrike igår, efter försenat plan och övernattning på hård aluminiumbänk på Kastrup. Vi blev utslängda från Burger Kings kladdiga soffor. Inte okej. En persisk tant satte sig på mitt hår ungefär klockan 03.11 och jag fann att det bästa som kunde göras var att somna om.

Frankrike var i alla fall fint. Första stoppet var i Grez-Sur-Loing, innan vi parkerade på Rue de Karl Larsson så hoppade en liten kaninunge över vägen. Lycktstolparna var utbytta till stora krukor med blommor som hängde där lamporna skulle hängt. Tydligen borgmästarens idé. Trädgården sträckte sig ner till en kanal full med svanar och gäss. Fransk romantik med rostiga fågelburar bland vita rosor.

Ost och billigt bra vin. Cykelturer och matmarknader. Slott och i alla fall en vit påfågel. Några vanliga därtill. J kom för nära med kameralinsen och skuttade högt när den gigantiska fågeln prövade sina vingklippningar och skrek. Napoleons sovrum, han var väldigt kort och hade insekter som ett av hans många intressen. Stora flugor. Kung Henri den någonting var narcissist.

I Paris var vi turister på dagarna men fransyskor på nätterna, trots påhoppningar av diverse välgörenhetsvärvare på gatorna. Såg det mesta som skulle ses men med lite entusiasm. Första kvällen, efter god mat och vin, tog vi en flaska med oss till kanalen nedanför lägenheten för en, vad vi trodde, skulle bli en lugn natt. Men vi hittade en klubb, inhyst i en brandstation, och sittandes utanför gjorde vi ständigt paus i samtalandet när brandbilarna körde förbi. Bra musik, snyggt folk och tjuvtittande från killarnas toalett till tjejernas. ”Are you the one with the rose underwear?”. Vi hittade Francois och sen hittade Pierre oss. Natten slutade klockan halv fem. Samma sak två dagar senare men slutet sköts upp till 8. Hårt liv att turista dagen efter kvällen före.

Nu ska jag måla hus, efter nykeltillbakalämning, biljettköpande och nattfikande. De flesta av flickorna ska återförenas. Jag har köpt en rosa tröja, kollade bara på rosa kläder idag. Blev stött på på spårvagnen och när jag gick av och skulle se nonchalant ut och slå upp paraplyet så tappade jag ut allt i femtielva bitar. Coolt. Au Revoir.   


Kommentarer
Postat av: idah

jag saknar dig så det gör ont och hoppas du hade det bra i france. jag dör av tristess och jag känner mig värdelös. vill ses och prata, skulle vara fint. saknar dig? puss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback