MILOU - katten i mitt liv

Gladpack runt huvudet, i endast fåfänga. Eller ta hand om, C-vitamin och D-vitamin. Middagssol och Volvoarbetarna som kanske inte fick den sommar de ville ha. Vi känner väl alla någon som har jobbat på Volvo. Vi är svarta och vi är stolta, men filmen gjorde mig så besviken att även de trasiga knäna förlorade sin annars välförtjänta respekt. En annan om kvinnliga gruvarbetare. Och en om en isländsk partyprisse. Min islänning är i Frankrike nu, med delar av familj som jag saknar mest. Väntar spetstrosor och kvarvarande euro på tisdag.

Hunden slet sig precis på en stor saltkråkanhund. Det börjar med raggresande och attackskall men slutar i pussar och lek. Man undrar ju när de lär sig, ens barn.  

Fastern har vart här och jag vill inte bli vuxen då. Vidrigt hur mycket jag ser men inte hon. Tro inte att jag är överlägsen, det är bara inte okej att vara som hon är.

Det här är femte dagen, jag kommer inte ihåg senast jag inte gjorde någonting under så lång tid. Semester. Välbehövt. Blev inte ens uppstressad när betygen kom. Heh. Fem dagar utan att vara på väg någon annanstans är nu dock förbi och Göteborg ska göras. Hatar när folk redan börjar dra i mig, hatar att planera när jag bara vill glida runt. Vi får väl se.

Lite sol, vin och bok eller umgänge hade suttit bra, det känns som att fler känner det.

Rosk nästa helg. Är jag peppad? Nej, jag är inte peppad.   


Kan man få moderskänslor för något annat än djur?

Nu har jag sommarlov. Jag har inget att göra förutom att läsa böcker och hänga. Det är så bra. Kom hem från Frankrike igår, efter försenat plan och övernattning på hård aluminiumbänk på Kastrup. Vi blev utslängda från Burger Kings kladdiga soffor. Inte okej. En persisk tant satte sig på mitt hår ungefär klockan 03.11 och jag fann att det bästa som kunde göras var att somna om.

Frankrike var i alla fall fint. Första stoppet var i Grez-Sur-Loing, innan vi parkerade på Rue de Karl Larsson så hoppade en liten kaninunge över vägen. Lycktstolparna var utbytta till stora krukor med blommor som hängde där lamporna skulle hängt. Tydligen borgmästarens idé. Trädgården sträckte sig ner till en kanal full med svanar och gäss. Fransk romantik med rostiga fågelburar bland vita rosor.

Ost och billigt bra vin. Cykelturer och matmarknader. Slott och i alla fall en vit påfågel. Några vanliga därtill. J kom för nära med kameralinsen och skuttade högt när den gigantiska fågeln prövade sina vingklippningar och skrek. Napoleons sovrum, han var väldigt kort och hade insekter som ett av hans många intressen. Stora flugor. Kung Henri den någonting var narcissist.

I Paris var vi turister på dagarna men fransyskor på nätterna, trots påhoppningar av diverse välgörenhetsvärvare på gatorna. Såg det mesta som skulle ses men med lite entusiasm. Första kvällen, efter god mat och vin, tog vi en flaska med oss till kanalen nedanför lägenheten för en, vad vi trodde, skulle bli en lugn natt. Men vi hittade en klubb, inhyst i en brandstation, och sittandes utanför gjorde vi ständigt paus i samtalandet när brandbilarna körde förbi. Bra musik, snyggt folk och tjuvtittande från killarnas toalett till tjejernas. ”Are you the one with the rose underwear?”. Vi hittade Francois och sen hittade Pierre oss. Natten slutade klockan halv fem. Samma sak två dagar senare men slutet sköts upp till 8. Hårt liv att turista dagen efter kvällen före.

Nu ska jag måla hus, efter nykeltillbakalämning, biljettköpande och nattfikande. De flesta av flickorna ska återförenas. Jag har köpt en rosa tröja, kollade bara på rosa kläder idag. Blev stött på på spårvagnen och när jag gick av och skulle se nonchalant ut och slå upp paraplyet så tappade jag ut allt i femtielva bitar. Coolt. Au Revoir.   


Charles

Har lyckats missa alla studentmottagningar förutom den igår, men eftersom det var en kombinerad så är det väl okej. Bubbel och en farmor. Roligt. Krogen med en gammal vän och sexprat jag aldrig trodde att jag skulle ha med samma flicka. På fredag blir det buss och flyg och tåg till Grez, senare Paris, Marais och inkaklat badkar. Mitt bagage finns i en stor röd sportbag som det står ARVIDSJAUR på. Mina norrländska gener ska med ut i världen. Har precis insett att pengarna inte kommer att räcka. Efteråt. Tur att man har en tät pojkvän då, eh?