TILLBAKA TILL LUFTEN

Vi tog bussen till Lima. Bussen hade lädersäten och det var en ny upplevelse att sova på läder. De spelade också en film om en amerikansk surffamilj där en av döttrarna fick armen avbiten av en haj. Sensmoral?
Vi hade bokat ett hostel utan att kolla vart det låg och hamnade i en konstig förort. Hostel-tanten var hur söt som helst och hon hade en rolig hund. Gatan nedanför oss var spännande. Varannat ställe var kinesiska restaurang och vartannat var casino. Vi hittade en juicebar som var niiiice och fick reda på att vi verkligen INTE skulle ha druckit dricksvattnet de senaste två veckorna. Eh.
Vi åkte till stranden och tittade på grymma surfare (de hade tydligen inte sett den ovan nämnda filmen) men det var ganska grått.
Men vi hittade sjukt god glass och världens godaste vegetariska hamburgare. På restaurangens innegård satt en gigantisk papegoja som sa "Hola!" och "Paga!" ("Betala!"). Och det gjorde vi.
Sedan tog vi en buss till, denna gången till surfhänget Mancora på Perus norra kust och det är här vi befinner oss nu. Vi bokade alldeles för dyrt boende och har en egen bungalow på en kulle blickandes över hela Mancora och massa hav. Maria och Enes hittade en skorpion i deras rum och vi har ödlor i trädgården. Igår hittade jag en katt som låg och sov i en kaktus. Maten är god och billig och stranden är nära. Och det finns surfare att titta på.
Jag vill egentligen stanna här mycket längre men vi åker till Quito i Ecuador på söndag och ska därifrån ta oss in i djungeln. Vi ska försöka hitta de där rosa delfinerna. Eller i alla fall några krokodiler och pirayor. Men innan dess ska vi bada lite till.

Kommentarer
Postat av: Alice

Hej! nu har jag äntligen hittat till bloggen! Spännande med bergsklättringar o syrebrist, vad jag förstår är det ingen av er som har svimmat än? önskar att jag också kunnat följa med o resa o se massa nya saker, fast det är rätt bra i la plata också,kul att ni kom hit o hälsade på. kram på er!

2012-02-03 @ 02:35:32
Postat av: Johanna Af Apel

Men så sjuuukt nice!! Gud vad gött det låter.Och här sitter jag i ett isigt Mölndal.. Nämen alltså, det är också kul!!

<3

Postat av: Lisa af faster

Hej kära flickor - det låter helt underbart med resan o jag skulle fortfarande vilja ha direktkontakt med er, för att inte tala om att prova eran glass o Mancora upplevelse.. Här liten istidsrapport från Svea; 16 minus inatt o stjärnklart o lite snö som faktiskt går att åka skida på, solsken över fjorden igår värmde nästan lite i allt det isiga o stilla. Söndag idag o mina tankar om djungel sträcker sig till - GRÖNT - men inte här... Jag matar alla småfåglar jag kan hitta o det blir dyrt o härromnatten kom ett rådjur på besök under balkongen... Jag saknar er o det är så häftigt att ni e där borta o med om så mycket... Massa kärlek igen från LISA

2012-02-05 @ 11:57:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback